اخبار

الأن جدول أكل القطط الصغيرة 2025

Weten welke maaltijden het omvat Eetschema voor kittens.. Hiermee kunt u de juiste variëteiten identificeren om deze kleine huisdieren te voeren

krantenkoppen

Eetschema voor kittens

Duur van de maaltijdHoeveelheid voedselDe leeftijd van de kat
Maaltijd om de twee uur2-6 ml melkVan één dag tot een week
Maaltijd tussen 2 en 3 uur6-10 ml melkVan één tot twee weken
Maaltijd elke 3 of 4 uur10-14 ml melk2 tot 3 weken
Maaltijd elke 4 of 5 uur14-18 ml melk3 tot 4 weken
Maaltijd elke 5 tot 6 uur18-22 ml melk4 tot 5 weken
Maaltijd elke 6 uur22 ml melk…en wat natvoer geleidelijk5 tot 8 weken
Maaltijd elke 8 uurDe juiste hoeveelheid droogvoerVan 2 maanden tot 6 maanden
Maaltijd elke 12 uurDe juiste hoeveelheid voedsel7 maanden of langer

Kittenvoer

Natuurlijk moet u goed zorgen voor het voedsel dat u uw huisdier geeft… vooral als het… Pasgeboren katjes

Daarom zijn voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen die helpen bij het wegwerken van… Bacteriën Schadelijke stoffen en virussen die in het lichaam kunnen ontstaan.

Opgemerkt moet worden dat kittens vanaf een leeftijd van 8 weken voldoende hoeveelheden… het eten.. Rekening houdend met het feit dat dit proces wordt uitgevoerd op basis van verspreide hoeveelheden,

Je kunt er wortelen, courgette en aardappelen aan geven… als een van de De beste gezonde voeding Rijk aan belangrijke elementen.

Deze voedingsmiddelen voorzien haar ook van veel Mineralen en vitamines Wat het lichaam nodig heeft… om goed te kunnen groeien, en bij de volgende maaltijd kun je het een klein stukje vlees geven… om er voldoende van binnen te krijgen. Eiwit.

hoewel Vlees Het wordt beschouwd als een van de belangrijke maaltijden die aan katten gegeven moeten worden. Overmatige consumptie ervan moet echter vermeden worden

Om niet de oorzaak te zijn van haar infectie met wormen en parasieten die gewoonlijk in de maag en darmen voorkomen. Als een van deze organismen in de ontlasting van de kat voorkomt, moet advies worden ingewonnen. Dierenarts Onmiddellijk.

Daarom wijzen wij erop dat het verstrekken van voldoende hoeveelheden water aan katten hen zal helpen Vergemakkelijk de spijsvertering zoals dat..

Wetende dat de lauwe temperatuur het meest geschikt is, naast de noodzaak om ervoor te zorgen dat de beker waarin het water wordt geplaatst steriel en zeer schoon is.

Je kunt haar zure melk of yoghurt geven; Wetende dat overmatige hoeveelheden van dit soort voedsel diarree en bepaalde maagaandoeningen kunnen veroorzaken.

Lees ook: Manieren om van kattenvlooien af ​​te komen

Hoe babykatjes te voeden

Nog steeds over gesproken Kittens voeren Bestaand… Daarom wijzen wij erop dat er nog veel meer belangrijke en noodzakelijke soorten kattenvoeding zijn, waaronder de volgende:

 • Vis: Het is een van de basismaaltijden waar katten dol op zijn, van alle leeftijden en soorten, omdat het hen een heerlijke smaak geeft.
 • Bovendien geeft het hem voldoende mineralen en calcium die hij nodig heeft om te groeien.
 • Gedroogd voedsel: Onder de voedingsmiddelen die geschikt zijn voor katten en die kunnen worden getest op basis van de leeftijd van de katten:
 • Daarom moeten we het niet overmatig aan haar geven, zodat het haar gezondheid niet negatief beïnvloedt en ertoe leidt dat ze allergieën, blaasontsteking of nierstenen ontwikkelt.

Zelfgemaakte voeding voor kittens

Er zijn een aantal voedingsmiddelen waarmee u kennis moet maken… de katten…wat kan samenvallen met het soort voedsel dat je die dag eet, en dit zijn de volgende soorten:

 • Je kunt 50 gram kip zonder bot bereiden, deze vervolgens in wat water koken en een theelepel toevoegen olijfolie Voor hem… om hem een ​​heerlijke smaak te geven, en dan die stukjes te snijden en aan de katten te presenteren.
 • Aan katten kan een gekookte courgette worden aangeboden, met toevoeging van een gekookte en aardappelpuree.
 • Je kunt ook een brood in kleine stukjes snijden en mengen met de eerder genoemde groenten.
 • En voeg dan een hoeveelheid toe kippensoep Voor hem… zodat de maag van de kat het gemakkelijk kan verteren, wetende dat de kat deze maaltijd één keer per dag moet krijgen.
 • Soms kun je katten een stukje Nesto-kaas geven en dit vermengen met een beetje brood. Zodat katten voldoende vitamines en eiwitten binnenkrijgen.
 • Katten kunnen gekookte eieren krijgen als onderdeel van fastfood, waar ook smeltkaas en wat kleine stukjes brood in kunnen zitten
 • Omdat deze elementen zorgen voor voldoende goede spijsvertering en optimale groei.

Maaltijden die kittens niet eten

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die verboden zijn Katjes Eet ze…zodat je in dat geval geen last krijgt van complicaties, en onder deze voedingsmiddelen zullen we in de volgende regels meer over deze voedingsmiddelen leren:

 • Hondenvoer of Gedroogd voedsel Ontworpen voor hen… Onder de voedingsmiddelen die niet geschikt zijn voor kleine katten:
 • Het bevat een aantal voedingsstoffen en stoffen die moeilijk te verwerken zijn voor het spijsverteringsstelsel van de kat.
 • Daarom zal het de algemene gezondheid van deze kleine dieren negatief beïnvloeden.
 • Het mag niet aan kittens worden gegeven Vegetarisch voedsel..of laat haar dat dieet volgen; Omdat het geen sterk immuunsysteem heeft;
 • Daarom heeft het andere soorten voedsel nodig die kunnen werken om de immuniteit te versterken en veel mogelijke ziekten te voorkomen.
 • U moet vermijden om kittens koemelk te geven, omdat deze enkele elementen bevat die ervoor kunnen zorgen dat deze kleine wezens aan chronische diarree lijden.
 • Om nog maar te zwijgen van de verschillende andere ziekten die het spijsverteringsstelsel kunnen beïnvloeden. Daarom is het noodzakelijk om voedsel te verkrijgen dat bestemd is voor deze kleine dieren… en dat gewoonlijk wordt gegeven in de hoeveelheden die door de dierenarts zijn bepaald.

Lees ook: Soorten eten van kleine katten

Schadelijk voedsel voor katten

Naast de hierboven genoemde voedingsstoffen, ontdekken we dat er nog enkele andere voedingsmiddelen zijn die invloed kunnen hebben op… Gezondheid van kattendat als volgt werd verklaard:

 • Uien: Het kan de reden zijn achter de vernietiging van rode bloedcellen bij katten. Bovendien kan het de reden zijn waarom deze dieren aan allergieën lijden en dus een negatieve invloed hebben op hun gezondheid. Spijsvertering En het immuunsysteem bij katten.
 • de look : Ondanks de vele voordelen wordt het als het gevaarlijkst voor katten beschouwd. Het vernietigt bloedcellen en kan soms leiden tot de dood van katten.
 • Druiven of rozijnen: Het is algemeen bekend dat katten dit niet hebben alvleesklier..Dus voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid suiker bevatten; Hierdoor zal ze last krijgen van nierfalen en vele andere gezondheidsproblemen.
 • Cafeïne: Het leidt tot uitdroging bij katten, om nog maar te zwijgen van de negatieve effecten op zowel het zenuwstelsel als het hart.
 • Vleesbotten: Het kan de gezondheid van katten negatief beïnvloeden, ongeacht hun leeftijd, omdat het de interne maagvaten scheurt. De reden hiervoor is dat ze opmerkelijk hard zijn; Daarom zal het moeilijk zijn om die delen van het voedsel te verteren of zelfs te kauwen.
 • Zuivelproducten : Het kan diarree, spijsverteringsstoornissen en infectieproblemen veroorzaken… bij katten ouder dan twee maanden.
 • Vetten: Het is één van de voedingsstoffen die bij katten tot darmproblemen kan leiden.
 • Rauwe eieren: Het zorgt ervoor dat katten besmet raken met veel ziektekiemen, waarvan de eerste dat is Salmonella.

Wanneer beginnen kittens te eten?

Het staat gepland om te gebeuren Pasgeboren katjes Op melk vanaf de geboorte… tot ze vijf weken oud zijn, en gedurende die periode is de moeder meestal de belangrijkste en enige bron om dit voedsel te verkrijgen… en later kan ze de kleintjes helpen met het kauwen van voedsel.

Dus op deze leeftijd beginnen kittens de maaltijden te ontdekken die ze krijgen… door te vertrouwen op… reukzin Waardoor ze zich onderscheiden van andere huisdieren, en door de likstrategie te gebruiken waardoor ze de smaak van dit voedsel kunnen herkennen.

Wanneer kittens de leeftijd van twee maanden bereiken, bereiken ze een stadium waarin het oké is om ander soort voedsel te eten

Dus meestal wel Kittens spenen Op dat moment geeft ze haar meer onafhankelijkheid om verschillende soorten voedsel te eten, rekening houdend met het feit dat het voedsel dat haar wordt verstrekt passend is in termen van kwaliteit en kwantiteit. Zodat dit haar gezondheid niet negatief beïnvloedt.

Kattenvoer voor twee maanden oud

Adviseren Dierenartsen Er moet bijzondere aandacht worden besteed aan het voeren van katten op die leeftijd, omdat ze vanaf de eerste weken zullen beginnen te groeien en hun gewicht twee tot drie keer zal verdubbelen, ook al mogen ze bij de geboorte niet meer dan een paar gram bedragen.

Daarom zul je merken dat deze veranderingen zich beginnen te manifesteren in termen van beweging en groei. Daarom moet je erop letten dat je hem voldoende voedsel geeft, waardoor hij de energie en activiteit krijgt die hij nodig heeft Voer de katten Gemiddeld drie of vier maaltijden per dag.

Wetende dat het eten van kittens het volgende moet omvatten: Eiwit En vitamines en mineralen in grote hoeveelheden…wat verklaart hoe belangrijk het is om ze te voeden Courgette en wortelen Aardappelen en andere groenten die deze eerder genoemde elementen bevatten.

Omdat deze maaltijden bedoeld zijn om te bieden Voedingsstoffen Basis… Bovendien werkt het om de gezondheid, vitaliteit en activiteit van katten te behouden, rekening houdend met de noodzaak van het verstrekken van overvloedige hoeveelheden water naast deze voedingsmiddelen.

Je kunt ook indienen Zalm gekookt voor kittens… op voorwaarde dat de hoeveelheid die is toegewezen voor het voeren van deze dieren gelijk is aan ongeveer 100 gram,

Bovendien moet ze een kopje gekookte groenten en 2 eieren krijgen met een kwart kopje Magere melk…om de hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt.

Bovendien is het de bedoeling dat kittens een kwart kopje krijgen Geraspte kaas..Je kunt haar ook vlees fattah voeren gehakt Kleine stukjes brood toegevoegd; Om voldoende essentiële elementen te krijgen.

Belangrijke tips voor het voeren van katten

Er zijn enkele instructies die u moet volgen om dit te kunnen doen Katten voeren Optimaal. Hier zijn de tips:

 1. Zorg voor de kwaliteit van het voedsel dat aan de katten wordt verstrekt, wetende dat het geschikt moet zijn voor de leeftijd van de kat.
 2. Leer meer over de juiste manier om katten te voeren… naast de noodzaak om ze van snacks te voorzien.
 3. Zorg ervoor dat je katten voldoende eten geeft water.. Mits ze water krijgt in een schoon bakje waar geen onzuiverheden in zitten.
 4. Soms kan het beter zijn om de soort voeding voor katten te veranderen… voor het geval je merkt dat de katten deze voeding niet lekker vinden.
 5. Vermijd in de eerste plaats voedsel dat kittens kan uitdrogen Gedroogd voedselAls ze worden aangeboden, moeten ze kleine hoeveelheden van deze voedingsmiddelen krijgen. Om geen schade op te lopen.
 6. Sommige droge voedingsmiddelen kunnen helpen versterken de tanden..Daarnaast helpt het de kaakspieren te versterken; Daarom moeten er na goedkeuring van de gespecialiseerde arts voldoende hoeveelheden van aan kittens worden gegeven.
 7. Identificeer de juiste voeding voor katten… door advies in te winnen bij een gespecialiseerde dierenarts.
 8. De textuur van het voedsel dat aan de katten wordt verstrekt, moet worden gecontroleerd, zodat er geen bedorven voedsel aan hen wordt gepresenteerd. Wat de gezondheid negatief kan beïnvloeden Spijsvertering Voor katten op de lange termijn.
 9. Katten mogen niet worden gedwongen om voedsel in grote hoeveelheden te eten of afhankelijk te zijn van een specifiek type. De soorten die hen worden aangeboden, moeten gediversifieerd zijn, zodat ze zich niet vervelen.

Lees ook: Hoe lang duurt het verteren van voedsel voor katten?

Veelgemaakte fouten bij het voeden van kittens

Er zijn enkele veelvoorkomende fouten die u kunt maken… als u dat wilt Babykatjes voerenHier zijn de fouten die u moet vermijden:

 • Hondenvoer mag niet interfereren met het voer dat aan katten wordt gegeven… vooral als het gaat om het voeren van kittens.
 • Het verstrekken van rauwe vis aan kittens kan ertoe leiden dat ze veel ziekten oplopen.
 • Voedsel verspilling Onder de dingen die weggegooid moeten worden… want als de kat deze afvalstoffen eet; Ze zal besmet raken met vele ziekten en schimmels die in de maag leven, wat haar algemene gezondheid op de lange termijn zal beïnvloeden. Als dit gebeurt, moet u haar daarom zo snel mogelijk naar de dierenarts brengen.
 • Het is niet toegestaan ​​katten overmatig te voeren, omdat ze dan het risico lopen oververzadigd te raken.
 • Het langdurig aanbieden van tonijn of enig ander voedingselement… zou de reden kunnen zijn voor het gebrek aan andere elementen; Wat een negatieve invloed heeft op de gezondheid van deze huisdieren.
 • Katten moeten tijdens het voeren overvloedige hoeveelheden water krijgen, zodat ze geen dorst krijgen of uitdrogen. Dit zal hen ook helpen voldoende hulp te krijgen. Om de maaltijden te verteren die eerder werden gegeten.
 • Katten verzorgen en op de juiste manier voeden gedurende een periode van maanden Zwangerschap.. Naast de noodzaak om zorg te dragen voor de hoeveelheden die aan jonge kinderen worden verstrekt tijdens het voeden; Om ze optimaal te laten groeien.
 • Zorg ervoor dat groenten schoon zijn voordat u ze kookt en aan katten aanbiedt, en zorg ervoor dat u de buitenste schil verwijdert die stof of ziektekiemen bevat.

Leave a Comment